Розробка методу визначення відповідності тексту програми графічному представленню алгоритму - Яковенко, Богдан Миколайович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2021)
UKR: Магістерська робота виконана на 178 сторінках, з них 87 – основна частина та 91 – додатки (технічна документація, наукові публікації) ), містить 50 рисунків, 4 таблиць та 60 використані джерела. В магістерській роботі було розроблено метод визначення відповідності тексту програми графічному представленню алгоритму. Метод формалізовано засобами конструктивно-продукційного моделювання. Було визначено два конструктора, котрі використовуються для визначення відповідності тексту програми графічному представленню алгоритму, а саме:  – конструктор побудови проміжного представлення у вигляді списку керуючих елементів за програмним кодом на мові С++;  – конструктор побудови графу потоку керування за проміжним представленням у вигляді списку керуючих елементів. Метою дослідження в контексті даної роботи є розробка методу визначення відповідності тексту програми графічному представленню алгоритму. Об’єктом дослідження є процеси визначення відповідності тексту програми графічному представленню алгоритму.

ENG: The master's thesis is completed on 178 pages, of which 87 – the main part and 91 – appendices (technical documentation, scientific publications), contains 50 figures, 4 tables and 60 sources used. In the master's thesis a method was developed a method for determining the correspondence of the program text to the graphical representation of the algorithm. The method is formalized by means of constructive-synthesizing modeling. Two constructors were identified, which are used to determine the correspondence of the text of the program to the graphical representation of the algorithm, namely:  – constructor for constructing an intermediate view in the form of a list of controls by program code in C ++;  – constructor for constructing a control flow graph based on an intermediate view in the form of a list of control elements. The purpose of the study in the context of this work is to develop a method for determining the compliance of the text of the program to the graphical representation of the algorithm. The object of research is the process of determining the conformity of the text of the program to the graphical representation of the algorithm.
Development of a Method for Determining the Correspondence of the Program Text to the Graphical Representation of the Algorithm
Keywords: конструктивно-продукційне моделювання; конструктор; графове представлення тексту; граф керування програми; алгоритм; відповідність алгоритму; constructive-synthesizing modeling; constructor; graph representation of the text; program control graph; algorithm; algorithm compliance; ВКР; КІТ