Дослідження способів зменшення часу виконання запитів у RESTful API - Подедворний, Олексій Едуардович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Магістерська робота виконана на 136 сторінках, містить 37 рисунків, 7 використаних джерел та 3 додатки. Мета роботи – зменшення часу виконання запитів у RESTful API шляхом впровадження ефективних комбінацій способів прискорення для підвищення продуктивності веб-додатків. Об’єкт дослідження – RESTful API монолітного додатка з Onion-архітектурою, реалізованого з використанням ASP.NET Core. Методи дослідження включають теоретичний аналіз, експериментальні вимірювання та статистичний аналіз метрик продуктивності. У роботі досліджено вплив оптимізаційних методів, таких як кешування, стиснення даних та пагінація, на продуктивність веб-додатків. Результати роботи включають розробку інструменту для збору метрик продуктивності, проведення експериментального аналізу методів прискорення та формулювання рекомендацій щодо впровадження оптимізацій для підвищення швидкодії RESTful API

ENG: The master's thesis is performed on 136 pages, contains 37 figures, 7 sources used, and 3 appendices. The purpose of the study is to reduce query execution time in RESTful APIs by implementing effective combinations of acceleration methods to improve the performance of web applications. The object of research is a RESTful API of a monolithic application built on Onion architecture using ASP.NET Core. Research methods include theoretical analysis, experimental measurements, and statistical analysis of performance metrics. The study investigates the impact of optimization methods such as caching, data compression, and pagination on the performance of web applications. The results of the study include the development of a tool for collecting performance metrics, conducting experimental analysis of acceleration methods, and formulating recommendations for implementing optimizations to improve the speed of RESTful APIs
Research on Methods to Reduce Query Execution Time in RESTful APIs
Keywords: Onion-архітектура; кешування; стиснення даних; пагінація; продуктивність; час виконання запитів; прискорення; RESTful API; ASP.NET Core; Onion Architecture; caching; data compression; pagination; performance; query execution time; acceleration; ВКР; КІТ; TECHNOLOGY