Навчально – діючий стенд "Екокліматична станція з вирощування біорізноманіття" INDOOR FOREST - Стешенко, Марина Артурівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2022)
UKR: Бакалаврська робота виконана на 97 сторінках, містить 29 ілюстрації, 15 таблиць та 20 використаних джерел. В ході виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було розроблено мобільний застосунок для навчально-діючого STEM-стенду. Застосунок дозволяє переглядати поточні дані з датчиків на стенді, встановлювати порогові значення освітленості та вологості ґрунту, а також керувати елементами стенду, зокрема освітленням та поливом. Застосунок розроблено мовою Dart з використанням фреймворку Flutter для операційних систем Android та iOS. Для визначення функціональних вимог було розглянуто існуючі аналоги, проведено презентації проекту та опитування серед цільової аудиторії. На етапі проектування були визначені функціональні вимоги, обрано мову програмування, розроблено діаграми класів, станів користувача, послідовностей для прецедентів «Ручне оновлення даних», «Оптимізація усіх показників», «Введення нового порогового значення вологості ґрунту», діяльності та станів для прецеденту «Навігація між представленнями застосунку», артефактів. Також представлено макети екранних форм застосунку. Для розробки застосунку було використано інтегроване середовище розробки Android Studio. Зокрема було розроблено 2 екранні форми та 15 класів. Було виконано тестування функцій валідації нових введених значень освітленості, вологості ґрунту та часу оновлення методами білої та чорної скриньок. Для перевірки коректності роботи графічного інтерфейсу застосунку було виконано ручне тестування. Усі виявлені помилки були виправлені.

ENG: The bachelor's thesis is completed on 97 pages, contains 29 illustrations, 15 tables and 20 sources used. In the course of the bachelor's qualification work, a mobile application was developed for the educational STEM stand. The application allows you to view current data from sensors on the stand, set thresholds for light and soil moisture, as well as control the elements of the stand, including lighting and irrigation. The application is developed in the Dart language using the Flutter framework for Android and iOS operating systems. To determine the functional requirements, the existing analogues were considered, project presentations and surveys among the target audience were conducted. At the design stage, functional requirements were defined, programming language was selected, diagrams of classes, user states, sequences for precedents "Manual data update", "Optimization of all indicators", "Introduction of a new threshold of soil moisture", activities and states for precedent between views of the application ", artifacts. Layouts of screen forms of the application are also presented. An integrated Android development environment was used to develop the application. In particular, 2 screen forms and 15 classes were developed. Testing of the validation functions of the newly introduced values of light, soil moisture and renewal time by the methods of white and black boxes was performed. Manual testing was performed to verify the correctness of the application's graphical interface. All detected errors have been corrected.
Training and Operating Stand "Ecoclimatic Station for Growing Biodiversity" INDOOR FOREST
Keywords: датчики; STEM; Android; Dart; Flutter; sensors; КІТ