Улучшение прочностных характеристик грузовых вагонов на тележках модели 18-1711 - Бубнов, Валерий Михайлович; Мямлин, Сергей Витальевич; Манкевич, Николай Борисович (Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля, 2013)
RU: В статье приведены результаты исследований прочно-стных характеристик вагона-цистерны модели 15-1900 и полувагона модели 12-1905 на тележках модели 18-1711 с осевой нагрузкой 25 тс и унифицированные по основным деталям и узлам с вагонами предыдущего поколения. Результаты испытаний доказывают, что исследуемые вагоны обладают удовлетворительными показателями прочности, а их унификация с вагонами предыдущего поколения обеспечивает им ремонтопригодность на существующей ремонтной базе.

UK: У статті наведені результати дослідження динамічної міцності вагона-цистерни моделі 15-1900 и піввагона моделі 12-1905 на візках моделі 18-1711 з навантаженням на вісь 25 т та уніфікованих за основними деталями і вузлами з вагонами попереднього покоління. Результати випробувань доводять що дослідні вагони мають задовільні показники міцності, а їх уніфікація з вагонами попереднього покоління забезпечить їм ремо-нтопридатність на існуючій ремонтній базі.

EN: The paper describes the results of dynamic strength testing of the tank car model 15-1900 and gondola car model 12-1905 on bo-gies 18-1711 with axle load of 25 t and unitized by main parts with cars of previous generation. Processing of tests show that the tested cars satisfactory dynamic strength properties on all parameters and their unification with the previous generation of cars gives them re-pairability on existing repair base.
Поліпшення характеристик міцності вантажних вагонів на візках моделі 18-1711
Improvement the Strength Characteristics of Freight Cars on Bogies Model 18-1711
С. Мямлин: ORCID 0000-0002-7383-9304
Keywords: прочность вагонов; динамические испытания; нагрузка на ось; унификация конструкций; міцність вагонів; динамічні випробування; навантаження на вісь; уніфікація конструкцій; railroad cars strength; dynamic test; axle load; structural unification; КВВГ