Дополнительные пульсационные потери мощности в силовых тяговых цепях ЭПС постоянного тока - Саблин, Олег Игоревич (Днепропетровский национальный университет железнодорожного транспорта имени академика В. Лазаряна, Днепропетровск, 2007)
UK: Викладені результати досліджень, що вказують на споживання неактивної (реактивної) потужності електрорухомим складом постійного струму. Показано, що це споживання приводить до додаткових втрат електроенергії у тягових колах ЕРС.

RU: Изложены результаты исследований, указывающие на потребление неактивной (реактивной) мощности электроподвижным составом постоянного тока. Показано, что это потребление приводит к дополнительным потерям электроэнергии в тяговых цепях ЭПС.

EN: Results of researches are stated in article specifying on consumption of inactive jet capacity by the electric rolling stock of a direct current. It is shown, that this consumption brings to additional loss of electric power.
Додаткові пульсаційні втрати потужності в силових тягових ланцюгах ЕПС постійного струму
The Additional Pulsation Power Loss in Power Chains of XPS DC
О. Саблин: ORCID 0000-0001-6784-648X
Keywords: постійний струм; електрорухомий склад; електроенергія; постоянный ток; электроподвижной состав; электроэнергия; direct current; rolling stock; electric power; КЕПЗ