Аналіз ефективності використання електричного транспорту в концепції Smart-місто - Кроква, Олександр Васильович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Магістерська робота: 80 сторінок, 3 частин, 13 рисунків, 10 використаних джерел. Об’єкт дослідження – визначення концепції Smart-міста і його ключових елементів та оцінка показників ефективності міста. Мета роботи – дослідження та аналіз ефективності в використанні електричного транспорту при реалізації концепції Smart-місто. Методи дослідження – оцінки ефективності використання електротранспорту (економічні, екологічні, соціальні показники) та сучасні технології електротранспорту: електробуси, трамваї, метро, легкорейковий транспорт. Одержані результати – обґрунтування актуальності дослідження для міських територій і пропозиції щодо оптимізації та розширення використання електричного транспорту, порівняльний аналіз із традиційним транспортом.

ENG: Master's thesis: 80 pages, 3 parts, 13 figures, 10 sources used. The object of the study is to define the concept of a Smart city and its key elements and to assess the city's efficiency indicators. The purpose of the study is to study and analyze the efficiency of using electric transport in implementing the Smart city concept. Research methods are to assess the efficiency of using electric transport (economic, environmental, social indicators) and modern technologies of electric transport: electric buses, trams, metro, light rail transport. The results obtained are to substantiate the relevance of the study for urban areas and to propose ways to optimize and expand the use of electric transport, to make a comparative analysis with traditional transport
Analysis of the Efficiency of the Use of Electric Transport in the Concept of a Smart City
Keywords: smart-місто; транспортна система; електромобільність; штучний інтелект; інтернет речей; безпровідні сенсори; технології; дослідження; smart city; transport system; electric mobility; artificial intelligence; internet of things; wireless sensors; technologies; research; ВКР; КІСЕ; TECHNOLOGY; TECHNOLOGY:: Electrical engineering, electronics and photonics:: Electrical engineering