Ефективність електрифікації ділянки Куми-Новомосковськ Придніпровської залізниці - Курган, Микола Борисович; Байдак, Сергій Юрійович; Лужицький, Олег Федорович; Хмелевська, Неля Петрівна (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2015)
UKR: В даній статті надано пропозиції щодо застосування системного підходу при впровадженні електричної тяги для підвищення швидкості руху поїздів. Досліджуються варіанти впровадження електричної тяги в залежності від характеристик ділянки, що включають різні рівні допустимої швидкості руху поїздів по станціях і перегонах. Для досягнення мети дослідження проаналізовано технічний стан ділянок, параметри плану й поздовжнього профілю, виконано тягові розрахунки та визначено основні тяговоенергетичні показники для різних варіантів. За результатами розрахунків встановлено умови, при яких може бути доцільно переведення одноколійної залізниці з тепловозної тяги на електричну.

RUS: В данной статье представлены предложения, использующие системный подход при введении электрической тяги для повышения скорости движения поездов. Исследуются варианты внедрения электрической тяги в зависимости от характеристик участка, включающих различные уровни допустимой скорости движения поездов по станциям и перегонам. Для достижения цели исследования проанализированы техническое состояние участков, параметры плана и продольного профиля, выполнены тяговые расчеты и определены основные тягово-энергетические показатели для разных вариантов. По результатам расчетов установлены условия, при которых может быть целесообразен перевод однопутной железной дороги с тепловозной тяги на электрическую.

ENG: This article presents the proposal, using a systematic approach with the introduction of electric traction to increase the speed of trains. Investigate options for the introduction of electric traction, depending on the characteristics of the area, including the various levels of permissible speed of trains at stations and spans. To achieve the objectives of the study analyzed the technical condition of the sites, the parameters of the plan and longitudinal profile, traction calculations are made and the main traction and energy indicators for the different options. The calculations are set conditions that may be expedient translation of a single-track railway with diesel traction into electric.
Эффективность электрификации участка Кумы-Новомосковск Приднепровской железной дороги
Efficiency of Electrification the Kuma-Novomoskovsk Direction of Pridneprovskaya Railway
М. Курган: ORCID 0000-0002-8182-7709; С. Байдак: ORCID 0000-0002-7909-8527; О. Лужицький: ORCID 0000-0001-6519-7447; Н. Хмелевська: ORCID 0000-0002-2360-8671
Keywords: електрифікація; рухомий склад; тягова характеристика; швидкість руху; станція; перегін; криві ділянки колі; витрати електроенергії; электрификация; подвижной состав; тяговая характеристика; скорость движения; станция; перегон; кривые участки пути; расход электроэнергии; electrification; rolling stock; traction characteristics; movement speed; station; stage; curves track sections; the consumption of electric energy; КПБД