Ленинградский институт инженеров путей сообщения. Сборник. Вып. CVIII (108) - (:unkn) unknown (Изд. ЛИИПС, Ленинград, 1931)
RU: В сборник вошли труды учёных железнодорожной секции научно-исследовательского института ЛИИПС и посвящены разрешению проблем, выдвигаемых плановым переустройством транспорта с учётом особенностей железнодорожного хозяйства того времени. Работа проф. П. Г. Сидоренко связана с разработкой на транспорте проблем амортизации и касается величины отчислений на капитальный ремонт, как составной части амортизационных отчислений. Проф. Фролов А. И и проф. Михальцев Е. В., в связи с пересмотром железнодорожной отчётности, попытались выяснить те характеристики и измерители, которые могли бы наиболее полно отражать положительные и отрицательные стороны работы дорог. Большая работа Н. А. Морщихина посвящена всестороннему экономическому освещению проблем профиля и трассы железных дорог, что актуально в период мощного развёртывания нового железнодорожного строительства.

UK: До збірки увійшли праці вчених залізничної секції науково-дослідного інституту ЛІІШС і присвячені вирішенню проблем, висунутих плановою перебудовою транспорту з урахуванням особливостей залізничного господарства того часу. Робота проф. П. Г. Сидоренко пов'язана з розробкою на транспорті проблем амортизації та стосується величини відрахувань на капітальний ремонт, як складової частини амортизаційних відрахувань. Проф. Фролов А. І. та проф. Михальцев Е. В., у зв'язку з переглядом залізничної звітності, спробували з'ясувати ті характеристики й вимірювачі, які б мали змогу найбільш повно відображати позитивні та негативні сторони роботи залізниць. Велика робота Н. А. Морщихина присвячена всебічному економічному висвітленню проблем профілю та траси залізниць, що актуально в період потужного розгортання нового залізничного будівництва.
Ленінградський інститут інженерів шляхів сполучення. Збірник. Вип. CVIII (108)
Keywords: длинносоставные поезда; профиль линии; довгосоставні поїзди; профіль лінії