Выбор эффективного решения в дискретном динамическом программировании - Лагута, Василий Васильевич (Днепропетровский национальный университет железнодорожного транспорта имени академика В. Лазаряна, Днепропетровск, 2013)
RU: Рассматривается задача оптимизации многостадийного процесса на множестве эффективных траекторий с помощью дискретного динамического программирования. Описана процедура сокращения рассматриваемых допустимых траекторий в задачах допускающих введение компромиссного показателя оптимизируемого процесса, исходя из естественных условий его протекания.

UK: Розглядається задача оптимізації багатостадійного процесу на безлічі ефективних траєкторій за допомогою дискретного динамічного програмування. Описана процедура скорочення допустимих траєкторій, що розглядаються, в задачах які допускають введення компромісного показника процесу що оптимизується, виходячи з природних умов його протікання.

EN: The problem of optimizing a multi-stage process on a set of effective trajectories using the discrete dynamic programming have been considered. A procedure to reduce the considered admissible trajectories in the problems which admit a compromise indicator of optimized process based on the natural conditions of its passing have been described.
Вибір ефективного рішення в дискретному динамічному програмуванні
The Choice of Effective Solution in Discrete Dynamic Programming
Keywords: векторная оптимизация; дискретные системы; динамическое программирование; векторна оптимізація; дискретні системи; динамічне програмування; vector optimization; discrete systems; dynamic programming; КАТЗ