Порівняльне дослідження двох вимірювальних сигналів в кореляційній системі ідентифікації - Рибалка, Роман Володимирович; Гаврилюк, Володимир Ілліч; Безруков, Віктор Володимирович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2008)
UKR: На основі розробленої імітаційної моделі та проведеного моделювання показано, що як за відсутності,так і за наявності шуму сигнал виду синус, поділений на власний аргумент, не має переваг над сигналом виду дельта-функції в системі вимірювання системних характеристик кореляційним методом ідентифікації.

RUS: На основе разработанной имитационной модели и проведенного моделирования показано, что как при отсутствии, так и при наличии шума сигнал вида синус, деленный на собственный аргумент, не имеет преимуществ над сигналом вида дельта-функции в системе измерений системных характеристик корреляционным методом идентификации.

ENG: On the basis of the developed imitating model and realized modeling it is shown that at both noise absence and presence a signal of kind of sine divided on its own argument has no advantages above a signal of delta function kind in the system characteristic measurement system by correlation method of identification.
Сравнительное исследование двух измерительных сигналов в корреляционной системе идентификации
В. Гаврилюк: ОRCID 0000-0001-9954-4478; Р. Рибалка: ORCID 0000-0001-7444-0517
Keywords: сигнал; переваги; характеристика; вимір; кореляція; преимущества; измерение; корреляция; signal; advantages; characteristic; measurement; correlation; КАТЗ