Стенд для випробування електричних машин постійного струму послідовного збудження - Афанасов, Андрій Михайлович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2010)
UKR: Стенд для випробування електричних машин постійного струму послідовного збудження містить джерело постійної напруги, електричні двигун та генератор, вали яких з'єднані між собою. Обмотки якоря і збудження генератора та джерело постійної напруги з'єднані послідовно та підключені до входу конвертора напруги з коефіцієнтом перетворення менше одиниці, до виходу якого підключені обмотки якоря та збудження двигуна, які з'єднані послідовно.

RUS: Стенд для испытания электрических машин постоянного тока последовательного возбуждения содержит источник постоянного напряжения, электрические двигатель и генератор, валы которых соединены между собой. Обмотки якоря и возбуждения генератора и источник постоянного напряжения соединены последовательно и подключены к входу конвертора напряжения с коэффициентом преобразования меньше единицы, к выходу которого подключены обмотки якоря и возбуждения двигателя, которые соединены последовательно.

ENG: A test stand for a dc series-excited electric machine comprises a dc voltage source, an electric motor and a generator, shafts of which are linked to one another. Armature winding and generator excitation winging are series connected and connected to convertor input, conversion efficiency is less than 1; to output of said convertor an armature winding and a motor excitation winging are series connected.
Стенд для испытания электрических машин постоянного тока последовательного возбуждения
Test Stand for Dc Series Excited Electric Machine
А. Афанасов: ORCID 0000-0003-4609-2361
Keywords: МПК H02K 51/00; електромеханічна галузь; електрична машина постійного струму послідовного збудження; випробування; зменшення енергетичних витрат; випробувальна станція; зниження собівартості; патент; КЕРС