Logistic Management in Inventory Accountihg System - Toporkova, Olena A.; Zheludovych, O. A. (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2014)
EN: Introduction: inventory control in railway transport has integrated nature. Immediate task of the logistics is to establish conditions for effective core economic activities. Target: form the mechanism of logistics management in inventory system. Results and discussions: logistics support is intended to assist realization of strategic targets of railway transport system by means of forming the appropriate mechanism. Offered mechanism generates three groups of logistics management functions in the system of inventory accounting: planning and activities coordination of logistics process entity; control of order processing and coordination of parties' economic interests; control of inventory transactions. Effectiveness of enterprise logistics system is defined by its sensitiveness to information accuracy. Conclusions: logistics management allows minimalize inventory or expenses on them; speed up the process of receiving information; enhance service level, and eventual result – costs saving on load-transfer process and work of transport infrastructure.

UK: Вступ. Управління запасами на залізничному транспорті має інтегрований характер. Створення умов для ефективного і результативного виконання основних видів економічної діяльності є безпосереднім завданням логістики. Мета. Формування механізму логістичного управління в системі обліку запасів. Результати та обговорення. Логістична підтримка покликана сприяти реалізації стратегічних цілей системи залізничного транспорту шляхом формування відповідного механізму. Запропонований механізм генерує три групи функцій логістичного управління в системі виробничого обліку запасів: планування і координація діяльності суб’єктів логістичного процесу; регулювання процесів щодо виконання замовлень та узгодження економічних інтересів сторін; контроль руху матеріальних потоків. Ефективність логістичної системи підприємства визначається її чутливістю до точності інформації. Інформаційні потоки надають динамічності логістичній системі. Висновки. Логістичне управління дозволяє мінімізувати запаси або витрати на них, прискорює процес отримання інформації, підвищує рівень сервісу, а в кінцевому результаті – наявна економія витрат на здійснення перевізного процесу та роботи всієї транспортної інфраструктури.

RU: Введение: управление запасами на железнодорожном транспорте носит интегрированный характер. Создание условий для эффективного и результативного выполнения основных видов экономической деятельности – является непосредственной задачей логистики. Цель: формирование механизма логистического управления в системе учета запасов. Результаты и обсуждения: логистическая поддержка призвана оказывать содействие реализации стратегических целей системы железнодорожного транспорта путем формирования соответствующего механизма. Предложенный механизм генерирует три группы функций логистического управления в системе производственного учета запасов: планирование и координация деятельности субъектов логистического процесса; регулирование процессов касательно выполнения заказов и согласование экономических интересов сторон; контроль движения материальных потоков. Эффективность логистической системы предприятия определяется ее чувствительностью к точности информации. Информационные потоки придают динамичность логистической системе. Выводы: логистическое управление позволяет минимизировать запасы или расходы на них, ускоряет процесс получения информации, повышает уровень сервиса, а в конечном результате – имеет место экономия расходов на осуществление перевозочного процесса и работы всей транспортной инфраструктуры.
Логістичне управління в системі обліку запасів
Логистическое управление в системе учета запасов
O. Toporkova: ORCID 0000-0003-0956-3638
Keywords: logistics system; inventory; management; structural division; information exchange; логістична система; запаси; управління; структурний підрозділ; інформаційний обмін; логистическая система; запасы; управление; структурное подразделение; информационный обмен; КОІО