Пристрій для гасіння коливань прогонових будов моста - Закора, Олександр Леонтійович; Марочка, Віталій Владиславович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2004)
UK: Пристрій для гасіння коливань прогонових будов моста містить додаткові маси на прогоновій будові. Додаткові маси розташовані на кінцях жорстких вертикальних консолей, другий кінець яких жорстко прикріплений до кінців прогонової будови. Додаткові маси сусідніх прогонових будов з'єднані між собою за допомогою непружних зв'язків.

RU: Устройство для гашения колебаний пролетных строений моста содержит дополнительные массы на пролетном строении. Дополнительные массы расположены на концах жестких вертикальных консолей, второй конец которых жестко прикреплен к концам пролетного строения. Дополнительные массы соседних пролетных строений соединены между собой с помощью неупругих связей.

EN: Appliance for suppression of baulk structures of a bridge has additional masses on the baulk structure. Additional masses are placed at the ends of the rigid vertical consoles, the other ends of those are rigidly fixed to the ends of the baulk structure. Additional masses of the neighboring baulk structures are connected to each other by means of inelastic links.
Устройство для гашения колебаний пролетных строений моста
Appliance for Suppression of Vibrations of Baulk Structures of Bridges
В. Марочка: ORCID 0000-0001-8856-5708
Keywords: МПК E01D 22/00; мостобудування; шкідливі та небезпечні коливання; коливання прогонових будов; гасіння; патент; КМТ