Привід компресора електропоїзда - Мямлін, Сергій Віталійович; Герасименко, Євген Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2004)
UK: Привід компресора електропоїзда містить електродвигун, який з'єднаний з валом компресора. На вал компресора насаджено шестірню, яка знаходиться у неперервному контакті з шестірнею, що вільно насаджена на вісь колісної пари, має виступи на торцевій поверхні та підперта пружиною з одного боку, і муфтою, що зв'язана з електромагнітним керувачем, - з другого, а на внутрішній стороні колеса колісної пари є насадка, яка має отвори для виступів на шестірні.

RU: Привод компрессора электропоезда содержит электродвигатель, который соединен с валом компрессора. На вал компрессора насажена шестерня, которая находится в непрерывном контакте с шестерней, свободно насаженной на ось колесной пары, имеющей выступы на торцевой поверхности и подпертой пружиной с одной стороны, и муфтой, связанной с электромагнитным устройством управления, - с другой; а на внутренней стороне колеса колесной пары находится насадка, которая имеет отверстия для выступов на шестерне.

EN: Drive of a compressor of electric train has electric motor, this is connected to the shaft of the compressor. On the shaft a pinion is placed, this is in permanent contact with the pinion that is placed in free way on the axle of the wheel couple, it has bosses on the end surface and is supported by a spring at one end and a muff connected to the electromagnetic control unit at the other one; and at the inner side of the wheel of the wheel couple there is a mouth-piece with openings for the bosses on the pinion.
Привод компрессора электропоезда
Drive of a Compressor of Electric Train
С. Мямлін: ORCID 0000-0002-7383-9304
Keywords: МПК F04B 35/00; залізничний транспорт; привод компресора; приміський електропоїзд; патент; КВВГ