Модернизация рольганга прокатного стана в условиях ПАО «Запорожсталь» (препринт) - Устименко, Дмитрий Владимирович; Бондаренко, Юрий Сергеевич (ДВНЗ «Національний гірничий університет», м. Дніпро, 2017)
RU: Проведен анализ пути повышения энергоэффективности электропривода рольганга прокатного стана ПАО «Запорожсталь» за счёт замены существующей системы с групповым приводом постоянного тока на индивидуальный привод с асинхронными двигателями. Установлено, что такое решение способствует значительному повышению показателей энергоэффективности указанного оборудования и предприятия в целом и, как следствие, развивает тенденцию к снижению себестоимости выпускаемой продукции.

UK: Проведено аналіз шляху підвищення енергоефективності електроприводу рольганга прокатного стану ВАТ "Запоріжсталь", за рахунок заміни існуючої системи з груповим приводом постійного струму на індивідуальний привод з асинхронними двигунами. Встановлено, що таке рішення сприяє значному підвищенню показників енергоефективності зазначеного обладнання і підприємства в цілому і, як наслідок, розвиває тенденцію щодо зниження собівартості продукції, що випускається.

EN: The analysis of the way to increase of energy efficiency of trailer’s table electric drive via replacement the system based on the common drive on the system based on the individual drive with asynchronous motors done in the article. The analysis showed that such solve provides to considerable increasing of energy efficiency the equipment and, as a result, to increase a trend to decrease a cost of production.
Модернізація рольганга прокатного стану в умовах ВАТ «Запоріжсталь» (препринт)
Д. Устименко: ORCID 0000-0003-2984-4381
Keywords: рольганг; прокатный стан; Запорожсталь; групповой привод; индивидуальный привод; энергоэффективность; прокатний стан; Запоріжсталь; груповий привод; індивідуальний привод; енергоефективність; trailer table; roll mill; Zaporizhstal; common drive; individual drive; energy efficiency; КЕТЕМ