Перспективи форсованого розвитку інформаційного суспільства: від фантазмів до реалій - Білоцерківець, Володимир Вікторович; Завгородній, Костянтин Олександрович; Кошовий, Максим Володимирович (Національний авіаційний університет, Київ, 2024)
UKR: В роботі досліджено проблеми становлення сучасного інформаційного суспільства та перспективи його прискореного розвитку, засадничі питання історичного формування постіндустріального та інформаційного суспільства, проблеми розвитку ряду категорій, що віддзеркалює явища та процеси, притаманні інформаційній економіці та інформаційному суспільству, особливості застосування комплексної державної політики щодо підтримки реалізації форсованої діджиталізації в умовах глобалізації.

ENG: The work examines the problems of the formation of the modern information society and the prospects for its accelerated development, the fundamental issues of the historical formation of the post-industrial and information society, the problems of the development of a number of categories that reflect the phenomena and processes inherent in the information economy and the information society, the features of the application of a complex state policy to support the implementation of forced digitization in the conditions of globalization.
Prospects of the Forced Development of the Information Society: From Fantasy to Reality
В. Білоцерківець: ORCID 0000-0002-6740-4611
Keywords: інформаційне суспільство; національна економіка України; процеси діджиталізації; постіндустріальне суспільство; форсований розвиток; інформаційна економіка; information society; national economy of Ukraine; digitization processes; post-industrial society; forced development; information economy; КМЕіСГД; КЕкІ; SOCIAL SCIENCES::Business and economics