Розробка та обґрунтування технології проходки перегінного тунелю в міцних ґрунтах - Цимбалов, Артур Андрійович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023)
UKR: Бакалаврська робота виконана на 46 сторінках, містить 9 ілюстрацій, 4 таблиці та 12 використаних джерел. В бакалаврській роботі виконаний аналіз інженерно-геологічних умов будівництва. Розроблені варіанти оправи перегінного тунелю в міцних ґрунтах та проведене їх техніко-економічне обґрунтування. Визначено гірський тиск та проведений розрахунок оправи перегінного тунелю в міцних ґрунтах за методом О. Ю. Бугаєвої. Перевірена міцність конструктивного елементу перегінного тунелю (залізобетонний блок, бетон В30). Розроблена та обґрунтована технологія проходки перегінного тунелю в міцних ґрунтах. Наведені основні положення проходки на основі буровибухових робіт. Підібрано виробки для розміщення зарядів та способи їх буріння агрегатом TAMROCK. Розроблені основи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Мета роботи – розробка та обґрунтування технології проходки перегінного тунелю в міцних ґрунтах. Об’єкт розробки – перегінний тунель, закладений в міцних ґрунтах. Метод дослідження – метод розрахунку оправи О. Ю. Бугаєвої.

ENG: The bachelor's thesis consist of 46 pages, contains 9 illustrations, 4 tables and 12 sources. In the bachelor's thesis an analysis of the engineering and geological conditions of construction was performed. Options for lining the running tunnel in strong soils were developed and their technical and economic justification was carried out. The rock pressure was determined and the calculation of the lining of the running tunnel in strong soils was carried out according to the method of O. Yu. Buhaieva. The strength of the structural element of the running tunnel (reinforced concrete block, B30 concrete) has been verified. The technology of driving a running tunnel in strong soils has been developed and substantiated. The main provisions of driving based on drilling and blasting operations are given. Selected products for placement of charges and methods of their drilling with TAMROCK. Basics of labor protection and safety in emergency situations have been developed. The purpose of the work is to developed and substantiate of the construction technology for a running tunnel in strong soil. The object of development is a running tunnel laid in strong soils. The research method is O. Yu. Buhaieva's lining calculation method.
Development and Substantiation of the Construction Technology for a Running Tunnel in Strong Soil
Keywords: перегінний тунель; метрополітен; міцний ґрунт; буровибухові роботи; технологія спорудження; охорона праці; running tunnel; metro; strong soil; drilling and blasting works; construction technology; labor protection; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY