Університетська наука: бібліометричні дослідження - Колесникова, Тетяна Олександрівна; Матвєєва, Олена Володимирівна (Львівська політехніка, м. Львів, 2015)
UKR: Розглянуто питання розширення номенклатури інформаційних сервісів університетських бібліотек за рахунок застосування бібліометричних методів досліджень при аналізі наукового документального потоку ВНЗ. Наведена методика застосування програми Bibexel для аналізу метаданих, а саме – аналізуванню зв`язків між співавторами та аналізуванню ключових слів (для виявлення з них найбільш «топових»).

RUS: Рассмотрены вопросы расширения номенклатуры информационных сервисов университетских библиотек за счет применения библиометрических методов исследования при анализе научного документального потока вузов. Приведена методика применения программы Bibexel для анализа метаданных, а именно - к анализу связей между соавторами и анализу ключевых слов (для выявления из них наиболее «топовых»).

ENG: We considered the question of expanding the range of information services of University libraries through the use of bibliometrics methods at the analysis of scientific studies document flow of Universities. The method of application programs Bibexel metadata for analysis - namely, analyzing the connections between co-authors and keywords analysis (to identify the most "top" of them) was proposed.
Университетская наука: библиометрические исследования
University Science: Bibliometric Researches
T. Колесникова: ORCID 0000-0002-4603-4375; О. Матвєєва: ORCID 0000-0002-2616-0454
Keywords: бібліометрія; бібліометричні методи; університетські бібліотеки; програма Bibexel; університетська наука; бібліотечні сервіси; інтелектуалізація бібліотечної діяльності; библиометрия; библиометрические методы; университетские библиотеки; программа Bibexel; университетская наука; библиотечные сервисы; интеллектуализация библиотечной деятельности; bibliometrics; bibliometrics methods; University library; Bibexel program; University science; library services; intellectualization of library activities; НТБ