Логічна структуризація інформаційних мереж залізничного транспорту на основі комутаторів ETHERNET - Пахомова, Вікторія Миколаївна; Повод, В. В. (Донецький інститут залізничного транспорту, Донецьк, 2012)
UK: Представлений один із можливих варіантів масштабованості мереж технолопи сімейства ETHERNET з використанням відповідних комутаторів на рівнях лінійних підприємств , залізниці та Укрзалізниці. Розроблена імітаційна модель мережі з комутатором, в основу якої покладені діаграми станів порту комутатора при напівдуплексному режимі за методаи: агресивне захоплення середовища комутатором і зворотний тиск комутатора на кінцевий вузол, для визначення характеристик мереж в напівдуплексному та повнодуплексному режимах.

RU: Представлен один из воз можных вариантов масштабируемости сетей технологий семейства ETHERNET с использованнем соответствующих коммутаторов на уровнях линейных предприятий ,железной дороги и Укрзализныци. Разработана имитационная модель сети с коммутатором, в основу которой положены диаграммы состояний порта коммутатора при полудуплексном режиме по методам: агрессивный захват среды коммутатором и обратное давление коммутатора на конечный узел , для определения характеристик сетей в полудуплексном и полнодуплексном режимах.

EN: One of possible variants of scalability of networks of technologies of family of ETHERNET is presented with the use of coпesponding switchs on the levels of linear enterprises, railway and UkrRailroad. The simulation model of network is worked out with а switch, in basis of which bubble of port of switch diagrams are fixed at the halfduplex mode after methods: aggressive capture of environment Ьу а switch and reverse pressure of switch on an eventual site, for deteпnination of descriptions of networks in halfduplex and fullduplex modes.
Логическая структуризация информационных сетей железнодорожного транспорта на основе коммутаторов ETHERNET
В. Пахомова: ORCID 0000-0002-0022-099X
Keywords: логічна структуризація; комутатор; агресивне з ахоплення; зворотний тиск; логическая структуризация; коммутатор; агрессивный захват; обратное давление; logical structuring; switch; aggressive capture; reverse pressures; КЕОМ