Управління залізничним транспортом країни - Бараш, Юрій Савелійович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2006)
UK: Монографія присвячена проблемі підвищення конкурентоспроможності залізничного транспорту України за рахунок проведення структурної реформи та зниження збитковості пасажирських перевезень. Розглянуто досвід реформування структури управління залізничним транспортом країн Свропи та Азії. Досліджено моделі управління залізничним транспортом країн Європи, запропоновано ще дві моде які можна впровадити в Україні. Розроблено методику визначення раціонального варіану структурної реформи, економічний критерій для вибору найкращої моделі управління залізничним транспортом. Запропоновано нову структуру управління залізничним транспортом України, наведені принципи побудови організаційних структур компаній інфраструктури та компаній-операторів. Детально розроблені організаційні структурно новоутворених пасажирських компаній. Для наукових працівників, економістів, спеціалістів Укрзалізниці, викладачів, аспірантів, магістрів і студентів вищих навчальних закладів транспортної галузі.

RU: Монография посвящена проблеме повышения конкурентоспособности железнодорожного транспорта Украины за счет проведения структурной реформы и снижение убыточности пассажирских перевозок. Рассмотрен опыт реформирования структуры управления железнодорожным транспортом стран Европы и Азии. исследованы модели управления железнодорожным транспортом стран Европы, предложено две моде которые можно внедрить в Украине. Разработана методика определения рационального варианте структурной реформы, экономический критерий для выбора наилучшей модели управления железнодорожным транспортом. Предложена новая структура управления железнодорожным транспортом Украины, приведены принципы построения организационных структур компаний инфраструктуры и компаний-операторов. Детально разработаны организационные структурно вновь пассажирских компаний. Для научных работников, экономистов, специалистов Укрзализныци, преподавателей, аспирантов, магистров и студентов высших учебных заведений транспортной отрасли.
Управления железнодорожным транспортом страны
Ю. Бараш: ORCID 0000-0001-5911-9805
Keywords: монографія; залізничний транспорт; реформи; пасажирські перевезення; железнодорожный транспорт; реформы; пассажирские перевозки; КОАІВ