Створення мережі вузькоколійних залізниць у Закарпатті - Курган, Микола Борисович; Лужицький, Олег Федорович (Центр інформації транспорту України, ТОВ "Цифрова типографія", Харків, 2016)
UKR: Запропоновано комплексний підхід до визначення напрямків вузькоколійних залізниць, що враховує витрати на будівництво нових, відновлення раніше діючих і модернізацію існуючих вузькоколійних залізниць у Закарпатті, а також зони тяжіння проживаючого населення, курортні зони та попит туристів.

RUS: Предложен комплексный подход к определению направлений узкоколейных железных дорог, учитывающий затраты на строительство новых, восстановление ранее действующих и модернизацию существующих узкоколейных железных дорог в Закарпатье, а также зоны притяжения проживающего населения, курортные зоны и спрос туристов.

ENG: An integrated approach to identify areas of narrow gauge railway that takes into account the costs of new construction, restoration and modernization of previously existing narrow gauge railways existing in our region, and areas of attraction resident population, resort areas and tourist demand.
Создание сети узкоколейных железных дорог в Закарпатье
Creating a Railway Network of Narrow Gauge in Transcarpathia
М. Курган: ORCID 0000-0002-8182-7709; О. Лужицький: ORCID 0000-0001-6519-7447
Keywords: вузькоколійна залізниця; Закарпаття; туризм; курортна зона; узкоколейная железная дорога; Закарпатье; курортная зона; narrow gauge railway; Transcarpathia; tourism; resort area; КПБД