Теоретичні засади методики розслідування хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень - Антонюк, Олена Володимирівна; Чаплинський, Костянтин Олександрович (Гельветика, Київ, 2018)
UK: В монографії з урахуванням сучасного стану розвитку криміналістичної науки та правоохоронної практики визначено поняття й елементи криміналістичної характеристики хуліганства, окреслено способи, знаряддя й слідову картину злочинів, досліджено обстановку злочинного посягання та особу злочинця й потерпілого. Розкрито особливості організації розслідування хуліганства. Досліджено особливості аналізу первинної інформації та обставини, що підлягають встановленню. Запропоновано алгоритми дій слідчого у типових слідчих ситуаціях початкового та подальшого розслідування. Наголошено на проблемних питаннях взаємодії слідчих і оперативних підрозділів у справах про хуліганство. Удосконалено організаційне-тактично забезпечення проведення слідчих (розшукових)дій. Досліджено особливості використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів вказаної категорії. Для науковців, викладачів, курсантів, студентів та слухачів вищих юридичних навчальних закладів, ад’юнктів та аспірантів, працівників поліції, прокуратури та адвокатури, усіх тих, хто виявляє інтерес до юридичної науки.

RU: В монографии с учетом современного состояния развития криминалистической науки и правоохранительной практики определено понятие и элементы криминалистической характеристики хулиганства, определены способы, орудия и следовая картина преступлений, исследованы обстановка преступного посягательства и личности преступника и потерпевшего. Раскрыты особенности организации расследования хулиганства. Исследованы особенности анализа первичной информации и обстоятельства, подлежащие установлению. Предложены алгоритмы действий следователя в типичных следственных ситуациях начального и дальнейшего расследования. Отмечено проблемных вопросах взаимодействия следственных и оперативных подразделений по делам о хулиганстве. Усовершенствована организационное-тактически обеспечения проведения следственных (розыскных) действий. Исследованы особенности использования специальных знаний при расследовании преступлений указанной категории. Для научных работников, преподавателей, курсантов, студентов и слушателей высших юридических учебных заведений, адъюнктов и аспирантов, сотрудников полиции, прокуратуры и адвокатуры, всех тех, кто проявляет интерес к юридической науки.
Теоретические основы методики расследования хулиганства, совершенного с применением огнестрельного или холодного оружия, или другого предмета, специально приспособленного или заранее заготовленного, для нанесения телесных повреждений
Keywords: поняття криміналістичної характеристики хуліганства; організація розслідування хуліганства; типові слідчі ситуації; алгоритми дій слідчого; понятие криминалистической характеристики хулиганства; организация расследования хулиганства; типичные следственные ситуации; алгоритмы действий следователя; КБЖД