Предпосылки создания высокоскоростных магистралей в Украине - Курган, Николай Борисович (Центр інформації транспорту України, ТОВ "Цифрова типографія", Харків, 2015)
RU: Основываясь на результатах научных разработок (отечественных и зарубежных) намечены пути решения проблемы, касающиеся проектирования трассы ВСМ и создания высокоскоростной сети в Украине с учетом геополитических, топографических и других условий.

UK: Грунтуючись на результатах наукових розробок (вітчизняних і зарубіжних) намічені шляхи вирішення проблеми, що стосуються проектування траси ВСМ і створення високошвидкісної мережі в Україні з урахуванням геополітичних, топографічних та інших умов.

EN: Based on the results of scientific research (domestic and foreign) the ways of solving problems related to the design of HSL and creation high-speed network in Ukraine, taking into account the geopolitical, topographical and other circumstances.
Передумови створення високошвидкісних магістралей в Україні
Preconditions of Creation High-Speed Lines in Ukraine
Н. Курган: ORCID 0000-0002-8182-7709
Keywords: высокоскоростное движение; высокоскоростная магистраль; проектирование трассы; капитальные вложения; перевозки пассажиров; инфраструктура; високошвидкісний рух; високошвидкісна магістраль; проектування траси; капітальні вкладення; перевезення пасажирів; інфраструктура; high-traffic; high-speed railway; highway design; investments; passenger; infrastructure; КПБД