Перспективные направления развития технологий производства высокопрочного стального крепежа - Перчун, Галина Ивановна; Ивченко, Александр Васильевич; Чмелева, Валентина Степановна (Український державний університет науки і технологій; Університет Аалто Гельсінкі, Фінляндія, 2021)
UKR: На основі системного аналізу існуючих технологій виробництва кріпильних виробів та нових технічних рішень щодо отримання кріпильних виробів класу міцності не нижче 8.8 визначено та обґрунтовано напрямки удосконалення та розвитку технологій отримання високоміцних кріплень. Нові технологічні рішення дозволять отримати високоміцні кріпильні вироби, що забезпечують високий рівень механічних властивостей та експлуатаційної надійності.

ENG: Based on the system analysis of existing technologies and new technical solutions for obtaining fasteners of strength class not less than 8.8, in accordance with modern requirements to the set of properties of such fasteners, determine and justify the directions of these technologies. The directions of improvement and transformation of structural schemes and their filling for technologies for obtaining high-strength fasteners providing for increasing the set of fastener properties and its operational reliability are proposed and justified.
Перспективні напрямки розвитку технологій виробництва високоміцного сталевого кріплення
The Perspective Directions of Development of Technologies for Production of High-Strength Steel Fasteners
Г. Перчун: ORCID 0000-0001-9013-4659; А. Ивченко: ORCID 0000-0002-4518-1744
Keywords: кріпильні вироби; активна холодна деформація; циклічна деформація; структурний стан; холодна штамповка; деформаційне зміцнення; старіння; fasteners; active cold deformation; cyclic deformation; structural condition; cold stamping; strain hardening; aging; КМТОМ