Масова робота в бібліотеці як специфічна форма сучасної інформаційно-комунікаційної діяльності - Решетілова, Оксана Михайлівна; Прокоф’єва, Катерина Анатоліївна; Савченко, Сергій Володимирович (Ukrainian State University of Science and Technologies, Dnipro, 2024)
UKR: Йдеться про масову роботу з читачами, яка є специфічною формою сучасної комунікаційної діяльності бібліотечної установи. Її основні форми можуть бути наочні (книжкові виставки, перегляди, рекламна діяльність), усні (огляди, тематичні вечори, диспути) та комплексні (день відкритих дверей, тиждень книги, ток-шоу). Термін «масова робота» продовжує своє функціонування у бібліотечній сфері, отримуючи новий зміст через конкретні заходи, що відповідають меті бібліотек. Реагуючи на потреби і враховуючи інтереси користувачів, бібліотекарі постійно впроваджують нові форми масової роботи.

ENG: It is about mass work with readers, which is a specific form of modern communication activity of a library institution. Its main forms can be visual (book exhibitions, viewings, advertising activities), oral (reviews, thematic evenings, debates) and comprehensive (open house day, book week, talk show). The term "mass work" continues its life in the library field, receiving new meaning through specific activities that correspond to the purpose of libraries. Responding to the needs and taking into account the interests of users, librarians constantly introduce new forms of mass work.
Mass Work in the Library as a Specific form of Modern Information and Communication Activity
К. Прокоф’єва: ORCID 0000-0003-4242-3346; О. Решетілова: ORCID 0000-0002-7975-0773; С. Савченко: ORCID 0000-0002-3615-2343
Keywords: бібліотека; масова робота; інформаційна діяльність; інформація; комунікація; library; mass work; information activity; information; communication; КДІД; SOCIAL SCIENCES; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science