Обґрунтування ефективності розмежування пасажирських та вантажних перевезень - Кашний, Павло Вячеславович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
Магістерська дипломна робота виконана на 73 сторінках, містить 29 ілюстрацій, 11 таблиць та 17 джерел. Роботу присвячено розробці заходів щодо підвищення швидкості руху пасажирських поїздів. Об’єкт дослідження – вплив параметрів плану лінії на допустиму швидкість. Предмет досліджень – обмеження швидкості на існуючій залізниці, зумовлені параметрами поїздопотоку. Проведено аналіз інфраструктури, поздовжнього профілю і плану лінії, установлені причини, що стримують підвищення швидкостей руху до 160 км/год. Запропоновані заходи, що дозволяють підвищити швидкість руху, також розроблені заходи перебудови кривих. Дослідження ґрунтуються на аналізі фактичних даних поздовжніх профілів, обмежень швидкостей руху, які закладено до графіка руху поїздів.

The master's thesis consists of 73 pages, contains 29 illustrations, 11 tables and 17 sources. The work is dedicated to developing measures to increase the speed of passenger trains. The object of the study is the impact of line plan parameters on the allowable speed. The subject of the study is the speed restrictions on the existing railway, caused by train flow parameters. An analysis of the infrastructure, longitudinal profile, and line plan was carried out, identifying the reasons that prevent increasing the speeds to 160 km/h. Measures are proposed that allow for increasing the speed, and measures for redesigning curves are also developed. The research is based on the analysis of actual data on longitudinal profiles, speed restrictions that are incorporated into the train timetable
Justification of the effectiveness of the separation of passenger and cargo transportation
Keywords: швидкісний рух; реконструкція; модернізація; план лінії; поздовжній профіль; допустима швидкість; радіус кривої; підвищення зовнішньої рейки; витрати електроенергії; high-speed traffic; reconstruction; modernization; line plan; longitudinal profile; allowable speed; curve radius; super elevation of the outer rail; energy consumption; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY