Two-Criteria Optimization of H-Section Bars Under Bending and Compression - Manevich, Arkadiy I.; Raksha, Serhii V. (My University, 2006)
ENG: The two-criteria optimum design problem for thin-walled members with two axes of symmetry (of h-type) subjected to compression and bending is solved. Components of the objective function vector are the compressive force and the bending moment in the web plane. Pareto-optima and «compromise» optimal projects have been obtained and compared with standard profiles.

UKR: Розв’язано задачу двокритеріальної оптимізації тонкостінних стержнів з двома осями симетрії(двотаврового профілю) при стисканні і згинанні. Компонентами вектора цільової функції є стискальна сила і згинальний момент у площині стінки. Отримані Парето-оптимальні і «компромісні» проекти порівнювалися із стандартними профілями.

RUS: Решена задача двухкритериальной оптимизации тонкостенных стержней с двумя осями симметрии (двутаврового профиля) при сжатии и изгибе. Компонентами вектора целевой функции являются сжимающая сила и изгибающий момент в плоскости стенки. Полученные Парето-оптимальные и «компромиссные» проекты сравнивались со стандартными профилями.
Двокритеріальна оптимізація стійок двотаврового профілю при згинанні і стисканні
Двухкритериальная оптимизация стоек двутаврового профиля при изгибе и сжатии
S. Raksha: ORCID 0000-0002-4118-1341
Keywords: structural optimization; multi-criteria optimization; thin-walled bars; оптимізація конструкцій; багатокритеріальна оптимізація; тонкостінна стійка; оптимизация конструкций; многокритериальная оптимизация; тонкостенная стойка; КПММ