Читацька активність студентів технічного ВНЗ (читання літератури іноземними мовами) - Колесникова, Тетяна Олександрівна; Біла, Наталія Ігорівна (Національна академія наук України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, 2016)
UKR: У статті аналізуються результати анкетування студентів Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна (ДНУЗТ), визначається рівень активності студентів у читанні літератури іноземними мовами, в т. ч. з урахуванням гендерного аспекту. З’ясовується відповідність фондів літератури іноземними мовами в бібліотеці ДНУЗТ потребам читачів-студентів.

RUS: В статье анализируются результаты анкетирования студентов Днепропетровского национального университета железнодорожного транспорта имени академика В. Лазаряна (ДНУЖТ), определяется уровень активности студентов в чтении литературы на иностранных языках, в т. ч. с учетом гендерного аспекта. Кроме того определяется соответствие фондов литературы на иностранных языках в библиотеке ДНУЖТ потребностям читателей-студентов.

ENG: This articlean alyzes the results of the students’ questionnaire at Academician V. Lazarian Dnipropetrovsk National University of Railway Transport (DNURT). The purpose of a study is to determine the level of students’ activity in reading the literature in foreign languages, taking into account the gender aspect. Besides the primary purpose it was supposed to as certain the level of fund literature conformance in foreign languages in the DNURT library to the readers-students’ requirements.
Читательская активность студентов технического вуза (чтение литературы на иностранных языках)
Reader’s Activity Analysis of Students at Technical Universities (Reading the Literature in Foreign Languages)
T. Колесникова: ORCID 0000-0002-4603-4375
Keywords: науково-технічна бібліотека ДНУЗТ; еволюція читання; формат; мотивация чтения; активність читання; читання літератури іноземними мовами; научно-техническая библиотека ДНУЖТ; эволюция чтения; формат чтения; мотивация чтения; активность чтения; чтение литературы на иностранных языках; university library; reading; reading activity; questionnaire; literature in foreign languages; students; gender; НТБ