Аналіз безпеки руху під час перевезення небезпечних вантажів на залізничному транспорті - Музикіна, Світлана Ігорівна (Академія митної служби України, 2014)
UK: Проведено аналіз безпеки руху під час перевезення небезпечних вантажів на залізничному транспорті та визначено причини виникнення аварійних ситуацій. У результаті обробки статистичних даних наведено найпоширеніші наслідки аварійних ситуацій. Аналіз причин транспортних подій показав, що значна частка їх припадає на організаційні чинники, зокрема на неправильні дії диспетчерського персоналу та працівників станції.

RU: Проведен анализ безопасности движения при перевозке опасных грузов на железнодорожном транспорте и определены причины возникновения аварийных ситуаций. В результате обработки статистических данных приведены наиболее распространенные последствия аварийных ситуаций. Анализ причин транспортных происшествий показал, что значительная часть их приходится на организационные факторы, в частности на неправильные действия диспетчерского персонала и работников станции.

EN: This article analyzes the traffic safety in the transport of dangerous goods by rail transport and identified the causes of accidents. As a result processing of statistical data are presented the most common consequences of accidents. Analysis of the causes of traffic accidents showed that a significant proportion of them falls on organizational factors, in particular the incorrect actions of supervisory personnel and employees of the station.
Анализ безопасности движения при перевозке опасных грузов на железнодорожном транспорте
С. Музикіна: ORCID 0000-0002-5832-6949
Keywords: безпека руху; небезпечні вантажі; транспортна подія; безопасность движения; опасные грузы; транспортное происшествие; driving safety; dangerous goods; transport event; КБЖД