Обґрунтування потрібної кількості матеріалів і транспортних засобів для будівництва дорожнього одягу автомобільної дороги - Кучер, Денис Миколайович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2024)
UKR: Магістерська дипломна робота виконана на 85 сторінках, містить 32 ілюстрації, 10 таблиць та 29 джерел. Магістерську роботу присвячено дослідженню процесу реконструкції ділянки автомобільної дороги, що передбачає відновлення інфраструктури. Проведено аналіз існуючого стану й розроблені заходи щодо модернізації автомобільної дороги з метою виконання вимог і нормативів, які регулюють процес реконструкції автомобільної дороги, обґрунтування потрібної кількості матеріалів і транспортних засобів для будівництва дорожнього одягу автомобільної дороги. Детальний аналіз параметрів і технічного стану ділянки Стаорбільськ-Бахмут показав, що асфальтобетонне покриття знаходиться в незадовільному стані. З урахуванням термінів відновлювальних робіт і паспортних характеристик будівельної техніки були прийняті необхідні види будівельних машин. При обґрунтуванні потрібної кількості матеріалів і транспортних засобів враховувалися продуктивність ведучої машини, вантажопідйомність і відстань перевезень автотранспортними засобами. Обґрунтування потрібної кількості матеріалів і транспортних засобів для будівництва дорожнього одягу автомобільної дороги показало, що для заданої схеми розташування постачальників будівельних матеріалів потрібна кількість транспортних засобів така: для доставки щебеню - 6 машини при дальності 12 км, для бетону – 12 машин при дальності 50 км, для щебенево-піщаної суміші - 3 машини при дальності 8 км. Проведені розрахунки з відновлення дорожнього покриття в залежності від ступеня руйнування дозволили розробити рекомендації, які будуть сприяти прийняттю ефективних проєктних рішень та попередньої оцінки завданих збитків від руйнування автомобільної дороги внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

ENG: The Master's thesis spans 85 pages and comprises 32 illustrations, 10 tables, and 29 references. The thesis focuses on researching the reconstruction process of a section of a road, involving infrastructure restoration. An analysis of the current state was conducted, and measures for modernizing the road were developed to meet the requirements and regulations governing the road reconstruction process, as well as justifying the necessary quantity of materials and vehicles for road pavement construction. A detailed analysis of the parameters and technical condition of the Starobilsk-Bakhmut section revealed that the asphalt concrete pavement was in unsatisfactory condition. Considering the terms of restoration works and the technical specifications of construction equipment, the necessary types of construction machinery were selected. In justifying the required quantity of materials and vehicles, factors such as the productivity of the leading machine, load capacity, and transport distance were taken into account. The justification of the required quantity of materials and vehicles for road pavement construction showed that for the given scheme of suppliers' location, the following quantity of vehicles is required: for gravel delivery - 6 vehicles at a distance of 12 km, for concrete - 12 vehicles at a distance of 50 km, for gravel-sand mixture - 3 vehicles at a distance of 8 km. Calculations for road pavement restoration depending on the degree of damage allowed for the development of recommendations that will contribute to making effective project decisions and a preliminary assessment of the incurred losses from the road's destruction due to the armed aggression of the Russian Federation.
Justification of the Required Amount of Materials and Vehicles for the Construction of Road Clothing of the Highway
Keywords: автомобільний транспорт; автомобільна дорога; пропускна здатність; безпека руху; діагностика об’єктів; поздовжній профіль; план лінії; максимальна швидкість; навколишнє середовище; road transport; road; capacity; traffic safety; object diagnostics; longitudinal profile; line plan; maximum speed; environment; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY