Організація управління знаннями в контексті лібгайдів бібліотеки Сумського державного університету (презентація) - Крицька, Ольга Василівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023)
UKR: Університетські бібліотеки відіграють значну роль у поширенні та обміні знаннями серед студентів, викладачів, науковців з метою покращення навчальної, викладацької та дослідницької діяльності. У процесі дослідження було узагальнено інформацію щодо лібгайдів, вивчено зарубіжний досвід створення та функціонування лібгайдів в університетських бібліотеках. Лібгайди – це ефективний інструмент в практиці управління знаннями, що включає роботу бібліотекаря з новими технологіями, генерування нових знань і обмін знаннями без будь-яких географічних обмежень. Розглянуто досвід бібліотеки Сумського державного університету стосовно реалізації проєкту «Лібгайди», що сприяє створенню нових знань, продуктивному їх використанню, а також формуванню інформаційної грамотності, академічної доброчесності науковців, викладачів і студентів університету.

ENG: University libraries play a significant role in the knowledge spreading and sharing among students, teachers, and scientists in order to improve educational, teaching, and research activities. During the research, information on LibGuides was summarized, foreign experience of LibGuides creation and functioning in university libraries was studied. LibGuides are an effective tool in the practice of knowledge management, which includes the librarian's work with new technologies, generating new knowledge and sharing knowledge without any geographical limitations. The experience of Sumy State University Library regarding the LibGuides project implementation, which contributes to the creation of new knowledge, its productive use, as well as the formation of information literacy and academic integrity of scientists, teachers and students, is considered.
Knowledge Management Organization in the Context of Libguides of Sumy State University Library (presentation)
О. Крицька: ORCID 0000-0002-7075-2588
Keywords: університетські бібліотеки; управління знаннями; маркетингові комунікації; комунікативний менеджмент; лібгайди; предметний бібліотекар; university libraries; knowledge management; marketing communications; communication management; LibGuides; subject librarian; SOCIAL SCIENCES; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science