Дослідження впливу швидкості руху на вартість перебудови кривих при проектуванні реконструкції ділянки залізниці - Махаєв, Віталій Миколайович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2024)
UKR: Кваліфікаційна робота для здобуття ОС «Магістр» виконана на 62 сторінках, містить 34 ілюстрації, 16 таблиць та 23 джерела. Роботу присвячено вибору раціональних заходів з перебудови плану для підвищення швидкості. Об’єкт досліджень – ділянки залізниць, що потребують перебудови для підвищення швидкості руху. Предмет досліджень – бар’єрні місця на існуючій трасі, що обмежують швидкість руху поїздів та потребують перебудови. Проведено аналіз інфраструктури, поздовжнього профілю і плану лінії, установлені причини, що стримують підвищення швидкостей руху до 160 км/год. Запропоновані заходи, що дозволяють підвищити швидкість руху, також розроблені заходи перебудови кривих. Дослідження ґрунтуються на аналізі фактичних даних поздовжніх профілів, обмежень швидкостей руху, які закладено до графіка руху поїздів.

ENG: The master's thesis consists of 62 pages, contains 34 illustrations, 16 tables and 23 sources. The work is devoted to the selection of rational measures for the reconstruction of the plan to increase the speed. The object of research is sections of railways that need to be reconstructed to increase the speed of movement. The subject of research is barrier points on the existing route that limit the speed of train movement and require reconstruction. The analysis of infrastructure, longitudinal profile and line plan was carried out, the reasons that hinder the increase in speeds of movement to 160 km/h were established. Measures that allow to increase the speed of movement are proposed, measures for the reconstruction of curves are also developed. The research is based on the analysis of actual data of longitudinal profiles, speed restrictions that are laid down in the train schedule.
Study of the Influence of Speed of Movement on the Cost of Reconstruction of Curves in the Design of the Reconstruction of a Railway Section
Keywords: бар’єрні місця; швидкість; обмеження швидкості; план; поздовжній профіль; barrier points; speed; speed restrictions; plan; longitudinal profile; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY