Мережеві інформаційні технології як засіб інноваційних змін в академічних бібліотеках (презентація) - Говоруха, Володимир Борисович; Семенова, Лариса Анатоліївна; Семенова, Людмила Анатоліївна (Дніпровський національний університет залізничного транспорту ім. акад. В. Лазаряна, Дніпро, 2019)
UK: Розглянуто сучасні світові тенденції у освітній та бібліотечній системі, пов’язані з розвитком дистанційної форми навчання. Виявлено чинники, які спонукають інноваційний розвиток академічних закладів завдяки упровадженню у діяльність мережевих інформаційних технологій. Висвітлено позитивні зміни у практичній діяльності НТБ ДНУЗТ імені академіка В. Лазаряна після опанування фахівцями бібліотеки навичками роботи з новітніми мультимедійними технологіями.

EN: The modern world trends in the educational and library system related to the development of distance learning are considered. The factors that stimulate the innovative development of academic institutions due to the introduction of network information technologies have been identified. Positive changes in the practical activities of STL DNURT named after academician V. Lazaryan are highlighted. This became possible as library specialists gained skills in working with these modern multimedia technologies.

RU: Рассмотрены современные мировые тенденции в образовательной и библиотечной системе, связанные с развитием дистанционной формы обучения. Выявлены факторы, которые способствуют инновационному развитию академических заведений благодаря внедрению в деятельность сетевых информационных технологий. Освещены позитивные изменения в практической деятельности НТБ ДНУЖТ имени академика В. Лазаряна после освоения специалистами библиотеки навыков работы с новейшими мультимедийными технологиями.
Networking Information Technologies as a Means of Innovative Change in Academic Libraries (presentation)
Сетевые информационные технологии как способ инновационных изменений в академических библиотеках (презентация)
В. Говоруха: ORCID 0000-0002-0936-9272, Л. Семенова: ORCID 0000-0002-8912-1276, Л. Семенова: ORCID 0000-0003-0590-9953.
Keywords: академічні бібліотеки; мережеві інформаційні технології; інноваційний розвиток; цифрові носії інформації; віддалені користувачі; academic libraries; networking technologies; innovative development; digital storage media; remote users; академические библиотеки; сетевые информационные технологии; инновационное развитие; цифровые носители информации; удаленные пользователи