Залізнична станція як єдиний транспортно-енергетичний вузол - Капіца, Михайло Іванович; Мартишевський, Михайло Iванович; Сербулов, Олексій Юрійович (Державний науково-дослідний центр залізничного транспорту, Київ, 2018)
UKR: В статті викладене обґрунтування економічної доцільності організації на залізничних станціях України транспортно-енергетичних вузлів (ТЕВ) з експлуатацією спеціальних пароакумуляторних тягово-маневрових машин (СТММ ПАЛ 9П). Впровадження ТЕВ дозволить суттєво знизити собівартість виконуваної на залізничних станціях маневрової роботи шляхом ліквідації цільових витрат дизельного палива на її виконання через впровадження альтернативних видів палива.

RUS: В статье изложено детальное обоснование целесообразности организации на железнодорожных станциях Украины транспортно-энергетических узлов (ТЭУ) с одновременной эксплуатацией специальных тягово-маневровых машин (СТММ ПАЛ 9П). Внедрение ТЭУ позволит существенно снизить себестоимость выполняемой на железнодорожных станциях маневровой работы путем ликвидации целевых затрат дизельного топлива на ее выполнение через внедрение альтернативных видов топлива.

ENG: The article provides a detailed justification of expediency of operation of fireless locomotives in the territory of Ukraine. It is also considered the possibility of a partial replacement of the shunting fleet of locomotives on the steam accumulator locomotive at PAT “Ukrzaliznytsia” and their operation in the territory of industrial enterprises. The introduction of steam accumulator locomotive will significantly reduce the consumption of diesel fuel for maneuvering work and reduce the cost of the "life cycle" of the locomotive as a transport unit.
Железнодорожная станция как единый транспортно-энергетический узел
Updating Fleet of Shunting Locomotives by Steam-Traction Rolling Stock
М. Капіца: ORCID 0000-0002-3800-2920; М. Mартишевський: ORCID 0000-0003-4330-4322
Keywords: пароакумуляторний локомотив; маневрова робота; маневровий локомотив; енергетична установка; водяна пара; сила тяги; тяговий рухомий склад; пароаккумуляторный локомотив; маневровая работа; маневровый локомотив; энергетическая установка; водяной пар; тяговый подвижной состав; steam accumulator locomotive; shunting; shunting locomotive; power unit vehicle; atmospheric steam; locomotive power; traction rolling stock; КЛ