Моделювання змінних робочих органів віброплощадок і трамбівок для ефективного ущільнення грунту - Главацький, Казимир Цезарович; Черкудінов, Володимир Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Північно-Східний науковий центр Транспортної академії України, 2012)
UK: Розглянуті фізичні моделі змінних робочих органів вібротрамбівок та віброплощадок з рельєфною робочою поверхнею, розроблені для блокованого ущільнення грунт, з акцентом на особливостях їх застосування для різних грунтів.

RU: Рассмотрены физические модели сменных рабочих органов вибротрамбовок и виброплощадок с рельефной рабочей поверхностью, разработанные для блокированного уплотнения грунта. Отмечены особенности их применения для различных грунтов.

EN: The physical models of the removable workings of organs of vibrotrambovok and vibroploshadok with a relief working surface, developed for the blocked compression of soil, are considered. The features of their application for different soils are marked.
Моделирование сменных рабочих органов виброплощадок и трамбовок для ефективного уплотнения грунта
Design of Removable Workings of Organs of Vibration Grounds and Rammers for Efektivnogo Compression of Soil
К. Главацький: ORCID 0000-0002-3353-2543
Keywords: вібротрамбівка; блокування; робочий орган; ущільнення; профіль; вибротрамбовка; блокирование; рабочий орган; уплотнение; профиль; rammer; blocking; working organ; compression; type; КПММ