Історично-антропологічні епістемологічні підходи у філософії культури Й. Гойзінги та розвиток історичної антропології і філософії науки - Айтов, Спартак Шалвович (Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, 2011)
UKR: Проаналізовано вплив історично-антропологічних підходів філософії культури Й. Гойзінги на розвиток історично-антропологічних та філософсько-наукових досліджень.

RUS: Проанализировано влияние историко-антропологических подходов философии культуры Й. Хейзинги, на развитие исторически-антропологических и философско-научных исследований.

ENG: Influence of I. Huizing philosophy of culture historical-anthropological epistemological approaches on historical-anthropological and philosophical-scientific investigations development is analyzed.
Исторически антропологические эпистемологические подходы в философии культуры Й. Хейзинга и развитие исторической антропологии и философии науки
Haysing's Historico-Antropological and Epistemological Approaches in Philosophical Culture and Historical Antropology and Philosophical Science Development
C. Айтов: ORCID 0000-0001-9049-5868
Keywords: Й. Гойзінга; епістемологічні підходи; ментальність; історична антропологія; філософія науки; Й. Хейзинг; епистемологический подход; ентальность; историческая антропология; философия науки; I. Huizing; epistemological approaches; mentalitее; historical anthropology