Статус женского в постмодернистском дискурсе феминистской философии (препринт) - Колиева, Ирина Анатольевна (ИСПИ РАН, г. Москва, 2015)
RU: В статье рассматриваются вопросы теоретического обоснования статуса женского в постмодернистском дискурсе феминистской философии. Особое внимание уделяется проблемам интерпретации философских категорий пола и гендера как компонентов дискурсивного поля идентичности. Анализируются попытки решить проблему пол VS. гендер как оппозиции женщина VS. мужчина.

UK: У статті розглядаються питання теоретичного обґрунтування статусу жіночого у постмодерністському дискурсі феміністської філософії. Особлива увага приділяється проблемам інтерпретації філософських категорій статі і гендера як компонентів дискурсивного поля ідентичності. Аналізуються спроби вирішити проблему стать VS. гендер як опозиції жінка VS. чоловік.

EN: The article deals with the problems of the theoretical study of the feminine status in the postmodern discourse of the feminist philosophy. Special attention is paid to the problems of the interpretation of the philosophical categories of sex and gender as the components of the discursive field of the identity. The article considers the attempts to analyze the problem of sex VS. gender as the opposition «woman VS. man».
Статус жіночого в постмодерністському дискурсі феміністської філософії (препринт)
The Status of Feminine in the Postmodern Discourse of the Feminist Philosophy (preprint)
И. Колиева: ORCID 0000-0002-4232-2994
Keywords: субъективация; дискурс; пол; гендер; природа; культура; идентичность; суб’єктивація; стать; ідентичність; subjectivity; discourse; sex; gender; nature; culture; identity; КФС