Визначення залишкових напружень у напівоброблених осях для залізничного рухомого складу - Бондарєв, Олександр Матвійович; Горобець, Володимир Леонідович; Мямлін, Сергій Віталійович; Письменний, Евген Олександрович; Скогарєв, Ігор Євгенович (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Дніпропетровськ, 2010)
UK: В статті проведено аналіз результатів порівняльних випробувань з визначення залишкових напружень у напівоброблених осях, виготовлених за різними технологіями, та зроблено висновки щодо перспективності та стабільності нової технології виготовлення напівоброблених осей.

RU: В статье проведен анализ результатов сравнительных испытаний по определению остаточных напряжений в полуобработанных осях, изготовленных по разным технологиям, и сделаны выводы относительно перспективности и стабильности новой технологии изготовления полуобработанных осей.

EN: In the article the analysis of comparative tests on determination of remaining tensions in the semitreated axles produced according to different technologies is conducted and the conclusions re. availability and stability of the new production technology for semitreated axles are done.
Определение остаточных напряжений в полуобработанных осям для железнодорожного подвижного состава
Determination of Residual Stresses in Semi-finished Axles for Railway Rolling Stock
О. Бондарєв: ORCID 0000-0003-4791-5358; В. Горобець: ORCID 0000-0002-6537-7461; С. Мямлін: ORCID 0000-0002-7383-9304; Є. Письменний: ORCID 0000-0003-1957-0292
Keywords: залишкові напруги; напівосі; колісні пари; остаточные напряжения; полуоси; колесные пары; residual stresses; semiaxis; wheelsets; КБМ; КВВГ