Переваги виробництва холоднодеформованих труб зі сплавів титану та нержавіючих сталей на станах ХПТ із чотирьохвалковою кліттю - Сиротенко, Алла Леонідівна; Зінченко, Світлана Михайлівна (International Science Group, 2023)
UKR: Стаття присвячена дворядній прокатці труб на станах ХПТ з кліттю «тандем» (чотирьохвалковою). Наведені основні технічні та технологічні параметри кліті. Показані переваги використання чотирьохвалкової кліті та технологічне забезпечення (маршрути прокатки, режим деформації, калібрування та інструмент, настройка та інше) у виробництві холоднодеформованих труб з нержавіючих сталей та сплавів титану.

ENG: The article is devoted to double-row rolling of pipes on cold rolling mills with a "tandem" (four-roll) cage. The main technical and technological parameters of the cage are given. The advantages of using a four-roll cage and technological support (rolling routes, deformation mode, calibration and tooling, adjustment, etc.) in the production of cold-formed pipes from stainless steels and titanium alloys are shown.
Advantages of the Production of Cold-Deformed Pipes from Titanium Alloys and Stainless Steels on Cold Rolling Mills with a Four-Roll Cage
С. Зінченко: ORCID 0000-0003-1242-2414
Keywords: холоднодеформовані труби; дворядна прокатка; стани ХТП; чотирьохвалкова кліть; cold-formed pipes; double-row rolling; cold rolling mills; four-roll cage; КТТАМП; TECHNOLOGY::Industrial engineering and economy