Удосконалення методів гальмівних випробувань рухомого складу у відповідності до вимог інтероперабельності - Кушнерук, Юрій Пилипович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2021)
UKR: Магістерська робота виконана на 110 аркушах, містить 7 рисунків, 17 таблиць та 22 використаних джерела. Об’єкт дослідження – гальмівна система тепловоза серії 2М62. Предмет дослідження – методи розрахунку гальмівного шляху та методи гальмівних випробувань рухомого складу Мета роботи – підвищення безпеки руху на залізницях України шляхом удосконалення технології гальмівних випробувань рухомого складу та методів розрахунку гальмівного шляху. Для досягнення поставленої мети в роботі: - проаналізовано наукові досягнення в галузі конструкції й експлуатації гальм; - наведено і проаналізовано нормативну базу Євросоюзу в галузі інтероперабельності, що стосується гальмівних систем, проведено її порівняння з вітчизняною нормативною базою; - проаналізовано параметри гальмівної системи тепловоза серії 2М62 на відповідність зазначеним вимогам норматвних документів; - надано рекомендації із гальмівних випробувань у відповідності до вимог інтероперабельності.

ENG: The Master's thesis consists of introduction, 4 sections of the main body and conclusions. The total amount of text consists of 110 pages: the main text consists of 95 pages, bibliography, including the 22 names consists of 3 pages, 7 drawings and 17 tables. The aim of the paper is is to increase traffic safety on the railways of Ukraine by improving the technology of brake tests of rolling stock and methods of calculating the braking distance. The object of research is the braking system of the 2M62-type diesel-electric locomotive. The subject of the research is the methods of breaking distance calculation as well as methods of rolling stock teasting. The regulation documents related to the rolling stock braking system and its testing were analyzed. The braking distance used four methods of calculation was calculated. The concept of a rolling stock testing centre was developed.
Improvement of the Rolling Stock Braking Test Methods According to Interoperability Requirements
Keywords: безпека руху; тепловоз; гальмівні системи; методи випробувань; випробувальний полігон; traffic safety; diesel-electric locomotive; braking systemsafety improvement measures; teasting methods; teasting centre; ВКР