Гендерные стереотипы возрождения в самосознании классической западноевропейской культуры - Власова, Татьяна Ивановна (ДВНЗ «Запорізький національний університет», 2006)
RU: Развитие личности женщины в эпоху Возрождения связано с гражданским гуманизмом и ролью добродетели (“virtù”) в формировании идеала гармоничного человека; последнее, будучи непосредственно связанным с высокой ролью образования и воспитания, предлагало женщинам две области знания – религию и добродетельную жизнь.

UK: Розвиток особистості жінки в епоху Відродження пов'язане з громадянським гуманізмом і роллю чесноти (“virtù”) у формуванні ідеалу гармонійної людини; останнє, будучи безпосередньо пов'язаним з високою роллю освіти і виховання, пропонувало жінкам дві галузі знання – релігію і доброчесне життя.

EN: The development of woman’s personality in the Renaissance is connected with the civil humanism and the role of virtue (“virtù”) in the formation of the harmonious person; the latter, being directly linked with the significant role of education and upbringing, offered women two domains of knowledge religion and virtuous life.
Гендерні стереотипи відродження в самосвідомості класичної західноєвропейської культури
Gender Stereotypes of the Renaissance in the Classical Literature of Western Europe
Т. Власова: ORCID 0000-0001-5040-5733
Keywords: Возрождение; гендер; гуманизм; образование; добродетель; фемининность; патриархат; амбивалентность; Відродження; гуманізм; освіта; чеснота; фемінінність; патріархат; амбівалентність; Renaissance; gender; humanism; education; virtue; femininity; patriachal; ambiguity; КФП