Розробка та дослідження системи електричної тяги з використанням сонячної енергії - Ткаченко, Артем Максимович (Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2020)
UK: У першому розділі магістерської роботи проведено аналіз проблеми підвищення енергетичної ефективності електричної тяги. У другому розділі було проведено аналіз бортових накопичувачів на електричному транспорті. Проаналізовано інерційні та електричні накопичувачі енергії. У третьому розділі магістерської роботи було проаналізовано розвиток сонячної енергетики. Розглянуто принцип дії сонячного елементу та вольт-амперну характеристику сонячної батареї. Були розглянуті типи сонячних елементів. У четвертому розділі був здійснений розрахунок сонячної батареї для живлення електропоїзда. Проаналізовані накопичувачі енергії в електропоїзді. У п’ятому розділі, була розроблена принципова силова схема, а також пояснення процесу роботи схеми. У шостому розділі, була розроблена принципова силова схема системи електропостачання сонячної енергії до споживачів.
Development and Research of Electric Traction System using Solar Energy
Keywords: сонячна панель; сонячний елемент; електропоїзд; суперконденсатор; акумуляторна батарея; силова схема; solar panel; electric train; supercapacitor; rechargeable battery; power schem; ВКР