Влияние термической обработки на структуру и свойства дактилированных белых чугунов после горячей деформации - Миронова, Татьяна Михайловна; Забродская, Анна Андреевна (Український державний університет науки і технологій; Університет Аалто Гельсінкі, Фінляндія, 2021)
UKR: Обробка тиском чавунів стала можливою завдяки розробці складів дактильованих білих чавунів. Досліджено вплив режимів відпалу та загартування з відпуском на структуру та властивості цих сплавів після гарячої деформації. Розроблено оптимальні режими термічної обробки виробів із деформованого чавуну, у тому числі при використанні швидкісного поверхневого нагрівання струмами високої частоти.

ENG: The forming of cast irons was made possible by the development of dactylated white cast iron compositions. The effect of annealing and quenching with tempering modes on the structure and properties of these alloys after hot deformation has been investigated. Optimal modes of heat treatment of products made of deformed cast iron, including the use of high-speed surface heating with high-frequency currents, have been developed.
Вплив термічної обробки на структуру та властивості дактильованих білих чавунів після гарячої деформації
Т. Миронова: ORCID 0000-0003-0105-5479
Keywords: білий чавун; гаряча деформація; відпал; загартування; відпуск; мікроструктура; властивості; white cast iron; hot deformation; annealing; hardening; tempering; microstructure; properties; КМТОМ