Інтелектуальна власність в освітніх програмах: реалії, виклики, досвід - Корогод, Наталія Петрівна (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Розглянуто сучасні тенденції підготовки фахівців з управління інтелектуальною власністю у вітчизняних закладах вищої освіти. Доведено актуальність відповідних освітніх програм навчання в умовах розвитку інноваційної діяльності, комерціалізації інтелектуальної власності й трансферу технологій в Україні. Зауважено на існуючих викликах, проблемах у зазначеному процесі, представлено конкретний досвід.

ENG: The article considers the current trends in training specialists in intellectual property management in domestic higher education institutions. The relevance of the relevant educational programs in the context of the development of innovation, commercialization of intellectual property and technology transfer in Ukraine is proved. The existing challenges and problems in this process are highlighted, and specific experience is presented.
Іntellectual Property in Educational Programs: Realities, Challenges, Experience
Н. Корогод: ORCID 0000-0002-0242-5497
Keywords: інтелектуальна власність; освітні програми; заклади вищої освіти; інноваційна діяльність; комерціалізація інтелектуальної власності; трансфер технологій; підготовка фахівців; intellectual property; educational programs; higher education institutions; innovation; commercialization of intellectual property; technology transfer; training of specialists; КІВтаУП; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education