Ідентифікація емоційних слів у текстовому спілкуванні - Дмитрієва, Ірина Сергіївна; Бімалов, Дмитро Вікторович (Український державний університет науки і технологій, ІВК «Системні технології», Дніпро, 2023)
UKR: Вивчення ідентифікації емоцій у текстовій комунікації є актуальним напрямком досліджень у сфері обробки природної мови та машинного навчання. Основна мета дослідження – розробити алгоритми та моделі, які можуть автоматично визначати емоційний стан людини за текстовими повідомленнями. Дана робота присвячена огляду деяких моделей та алгоритму вдосконалення обробки даних у середовищі текстового спілкування користувачів.

ENG: The study of the identification of emotions in text communication is an actual direction of research in the field of natural language processing and machine learning. The main goal of the research is to develop algorithms and models that can automatically determine a person's emotional state based on text messages. This work is devoted to the review of some models and an algorithm for improving data processing in the middle of text communication of users.
Identification of Emotional Words in Text Communication
І. Дмитрієва: ORCID 0009-0008-3298-7563
Keywords: ідентифікація емоцій; дерево дискурсу; семантична модель; векторний алгоритм; emotion identification; discourse tree; semantic model; vector algorithm; КІТС; TECHNOLOGY::Information technology