Методика розрахунку оптимальної потужності пристроїв компенсації реактивної потужності тягових підстанцій постійного струму - Босий, Дмитро Олексійович (Національний гірничий університет, Дніпропетровськ, 2014)
UK: В статті приведений аналіз існуючих схемних рішень застосування пристроїв компенсації для випрямлячів тягових підстанцій постійного струму. На підставі профілів навантаження реальних тягових підстанцій постійного струму виконані розрахунки, якими визначається необхідна потужність компенсуючих пристроїв для забезпечення максимального зниження плати за перетікання реактивної електроенергії. Запропонована методика дозволяє за критерієм мінімуму плати визначити оптимальну потужність компенсуючого пристрою і для інших промислових споживачів

RU: В статье приведен анализ существующих схемных решений применения устройств компенсации реактивной мощности для выпрямителей тяговых подстанций постоянного тока. На основании профилей нагрузки реальных тяговых подстанций постоянного тока выполнены расчеты, которыми определяется необходимая мощность компенсирующих устройств для обеспечения максимального снижения платы за перетекания реактивной электроэнергии. Предложенная методика позволяет по критерию минимума платы определить оптимальную мощность компенсирующего устройства и для других промышленных потребителей

EN: The article provides an analysis of the existing circuit design application of reactive power compensation for the rectifier DC traction substations. Calculations that based on the load profiles of real traction substations DC determines the necessary power compensation devices to ensure maximum reduction of fees for reactive energy overflowing. The proposed method for the criterion of minimum fees allows to determine the optimal power compensating device and for other industrial consumers.
Методика расчета оптимальной мощности устройств компенсации реактивной мощности тяговых подстанций постоянного тока
Method of Calculating the Optimum Power of the Reactive Power Compensation Devices for the DC Traction Substations
Д. Босий: ORCID 0000-0003-1818-2490
Keywords: тягова підстанція; постійний струм; компенсація; реактивна потужність; методика розрахунку; навантаження; профіль; тяговая подстанция; постоянный ток; компенсация; реактивная мощность; методика расчета; нагрузка; профиль; traction substation; DC; compensation; reactive power; calculation method; load; profile; КІСЕ