Динаміка автомобіля-самонавантажувача під час підйому вантажу - Гудемюк, Богдан Володимирович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Магістерська дипломна робота виконана на 51 сторінках, містить 39 ілюстрацій, таблиць 6 та 12 джерел. Виконано огляд поширених конструкцій автомобільних самонавантажувачів і їх експлуатаційних характеристик. Розглянуті розрахункові схеми, які використовують для розрахунку коливань стрілових кранів. Визначено ступінь ідеалізації цих динамічних розрахункових схем. Побудовано математичну модель руху самонавантажувача і вантажу під час роботи самонавантажувача. Отримане частотне рівняння механічної коливальної системи «самонавантажувач – вантаж». За математичною моделлю руху самонавантажувача під час підйому вантажу побудовано і налагоджена s-модель руху коливальної системи «самонавантажувач – вантаж». За допомогою S-моделі досліджені коливання самонавантажувача і вантажу.

ENG: The master's thesis is completed on 51 pages, contains 39 illustrations, 6 tables and 12 sources. A review of common designs of automobile self-loading trucks and their operational characteristics has been carried out. Calculation schemes used to calculate vibrations of jib cranes have been considered. The degree of idealization of these dynamic calculation schemes has been determined. A mathematical model of the motion of the self-loading truck and the load during the operation of the self-loading truck has been constructed. The frequency equation of the mechanical oscillatory system "self-loading truck - load" has been obtained. Based on the mathematical model of the motion of the self-loading truck during the lifting of the load, an s-model of the motion of the oscillatory system "self-loading truck - load" has been constructed and adjusted. Using the S-model, the oscillations of the self-loading truck and load have been investigated.
Dynamics of a self-loading vehicle during load lifting
Науковий керівник: доцент Анофрієв П. Г.
Keywords: самонавантажувач; коливання; математична модель; динамічні розрахунки; стрілові крани; частотне рівняння; S-модель; self-loading vehicle; vibrations; mathematical model; dynamic calculations; boom cranes; frequency equation; S-model; ВКР; КПММ; TECHNOLOGY