Відеоконтроль зайнятості залізничного переїзду - Василенко, О. В.; Рибалка, Роман Володимирович; Маловічко, Володимир Володимирович; Кізяков, Валер'ян Якович (ДонІЗТ, Донецьк, 2012)
UKR: В роботі приведений метод стиснення зображення, отриманого засобом відеоконтролю стану залізничного переїзду, зі втратою якості за рахунок використання неоднакової суб’єктивної інформативності різних ділянок зображення залізничного переїзду.

RUS: В работе приведен метод сжатия изображения, полученного устройством видеоконтроля состояния железнодорожного переезда, с потерей качества за счет использования неодинаковой субъективной информативности различных участков изображения железнодорожного переезда.

ENG: Lossy compression method of image, obtained by railway crossing state video control device, at the expense of unequal subjective information capability usage of different railway crossing image areas performed.
Видеоконтроль занятости железнодорожного переезда
Р. Рибалка: ORCID 0000-0001-7444-0517; В. Маловічко: ORCID 0009-0008-2704-5555
Keywords: залізничний переїзд; відеоконтроль; система нечіткого висновку; стиснення зображення; железнодорожный переезд; видеоконтроль; система нечеткого вывода; сжатие изображения; railway crossing; the video surveillance system fuzzy conclusion; image compression