Математичне моделювання електротягового навантаження в задачах вивчення електромагнітних процесів для систем електропостачання електричного транспорту змінного струму - Босий, Дмитро Олексійович; Сиченко, Віктор Григорович (Інститут електродинаміки НАН України, Київ, 2009)
UK: В статті представлено результати експериментального дослідження режиму напруги в тяговій мережі змінного струму при рекуперативному гальмуванні електровозу з асинхронним приводом; виконано статистичну оброку отриманих результатів та показані шляхи поліпшення показників якості електроенергії.

RU: В статье представлены результаты экспериментального исследования режима напряжения в тяговой сети переменного тока при рекуперативном торможении электровоза с асинхронным приводом; выполнено статистическую обработку полученных результатов и показаны способы улучшения показателей качества электроэнергии.

EN: Analysis of AC electric locomotives simulation methods are given. Statistical models of AC electric locomotives with controlled rectifiers are proposed.
Математическое моделирование электротяговой нагрузки в задачах изучения электромагнитных процессов для систем электроснабжения электрического транспорта переменного тока
Д. Босий: ORCID 0000-0003-1818-2490, В. Сиченко: ORCID 0000-0002-9533-2897
Keywords: моделювання; електровоз; спотворення струму; тяга змінного струму; електромагнітні процеси; моделирование; электровоз; искажение тока; тяга переменного тока; электромагнитные процессы; simulation; electric locomotive; current disturbance; AC traction; electromagnetic processes; КІСЕ