Залізнична колія. Проєктування та розрахунок рейкової колії на ділянці обходу : методичні рекомендації до виконання курсового проєкту - Патласов, Олександр Михайлович; Арбузов, Максим Анатолійович; Савицький, Віктор Володимирович (Український державний університет науки і технологій, 2022)
UKR: Методичні рекомендації регламентують порядок вибору оптимального радіуса кривих на ділянці об'їзду, проєктування плану об'їзду або відгалуження ділянки колії, розрахунку ширини колії, підвищення зовнішньої рейки, довжини перехідних кривих, укладання укорочених рейок в кривих, розташованих на ділянці зміщення колії. Наведені приклади розрахунків. Призначені студентам освітнього ступеню – бакалавр денної та безвідривної форми навчання за освітньо-професійною програмою спеціальності 273 «Залізничний транспорт» спеціалізації «Залізничні споруди та колійне господарство», можуть бути використані слухачами навчально-наукового центру розвитку професійної освіти.
О. Патласов: ORCID 0000-0003-2081-5648; B. Савицький: ORCID 0000-0002-9460-3915
Keywords: методичні рекомендації; розрахункова схема; вантажонапруженність; перехідні криві; укорочені рейки; ширина колії; безстикова колія; курсовий проєкт; 1784; КТІ